Recept kiprollade | Uit de stoof

In de stoof in plaats van in de oven

Normaal gesproken zie je vaak recepten waarbij de rollade in de oven gaat, maar bij dit recept gaat de rollade in de stoof. Lekker energiezuinig! En nog een voordeel: het behoudt de smaak, vitamines en mineralen door het garen in de stoof. Dit recept is goed geschikt voor Kerst, Pasen, Pinksteren of een andere gelegenheid waarbij je dit op tafel kunt zetten. Dek de tafel gezellig en geniet van deze kiprollade. Wij kozen voor ui, knoflook en tijm als groenten en kruiden, maar je kunt uiteraard ook andere groenten en/of kruiden gebruiken. Variatie is altijd goed! 


Recept kiprollade uit de stoof: 


Ingrediënten:

  • Gekruide kiprollade
  • Ui
  • Knoflook
  • Tijm
  • Water
  • Boter

Materialen: 


Bereiding:

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook.
  2. Doe wat boter in een braadpan en braad de rollade aan alle kanten bruin.
  3. Voeg een flinke scheut water toe, daarna de stukjes ui, knoflook en tijm.
  4. Breng het aan de kook. Zet de braadpan 2,5-3 uur in de stoof. Breng het daarna weer 10 minuten aan de kook en zet weer voor   2,5-3 uur in de stoof.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram en tag @by_glin ! Ik vind het enorm leuk om jouw stoof gerecht te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.