Koken met de By Glin stoof

De By Glin stoof, ik vond het eerst maar een ouderwets ding. Daar ga je toch niet mee koken? Dat deden ze alleen vroeger toch?
Totdat ik erachter kwam dat het echt veel energie en tijd bespaard! 

 

De By Glin stoof, de hooikist van vroeger
Een stoof is een hooikist in een nieuw jasje. Vroeger werd voedsel in een pan met water op het vuur gezet en aan de kook gebracht. Daarna werd de pan met inhoud in de hooikist (ook wel hooimadam) gezet. De hooikist was gevuld met hooi, waarin plaats was voor één of meerdere pannen. Door het hooi bleef het water in de pan op temperatuur en kon het voedsel gaar worden.

Energie- en tijdbesparend
Met de hoge gas- en energieprijzen van vandaag is een hooikist geen overbodige luxe. De By Glin stoof is een nieuwe variant op de hooikist. Simpel in gebruik, het werkt eigenlijk hetzelfde als de hooikist. Je brengt het eten aan de kook en zet het over in de stoof en deze doet de rest van het werk voor je. Neem de reguliere kooktijd en tel daar ongeveer 1/3 van die kooktijd bij op. Na die tijd is je gerecht klaar. Maar geen haast! Het eten blijft nog uren warm. Energiebesparend, maar ook tijdbesparend en duurzaam! Terwijl het eten verder gaart in de stoof, kan jij iets anders gaan doen. Je hoeft er zelfs niet voor thuis te blijven, want je hebt geen kookplaat aanstaan waar je bij moet blijven.

 

Nog meer redenen voor koken met By Glin stoof
Daarnaast heeft de stoof ook nog andere voordelen:

 1. Gezonde manier van koken door het behoud van smaak, vitamines en mineralen in het gerecht.
 2. Je kunt eten warmhouden als iemand niet op tijd thuis is voor het avondeten.
 3. Ben jij een echte theeleut? Houd de theepot warm in de stoof.
 4. Handig tijdens kamperen of picknicken, want eten blijft ook koud. Ideaal voor een salade of biertje!

 

Wat kan je er allemaal mee koken?

 • Groente & aardappels
 • Pasta & rijst
 • Vis
 • Stoofvlees
 • Stoofgerecht of eenpansgerechten
 • Soep
 • Stoofperen
 • Appelmoes

En vast nog veel meer! 


Enthousiast geworden?
Shop de By Glin stoof in mijn webshop met stof naar keuze. Het formaat is geschikt voor 2 pannen. Je draait de deksel van de onderste pan naar beneden, zodat je de bovenste pan erop kunt stapelen. Je kunt het ook gebruiken voor een braadpan of hapjespan. In het geval van een hapjespan, zorg er dan voor dat het handvat naar buiten steekt. Naast de stoof ontvang je ook een e-book met kook- en baktijden. Dit is een richtlijn, ga vooral lekker experimenteren wat werkt voor jou!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.